naar home
Over Nederland Nul

Nieuwe televisiezender
Nederland Nul is een unieke nieuwe televisiezender, die zondag van start gaat met een live verslag van de ‘Red Bull Air Race’ in Rotterdam. De zender is een platform voor professionele programmamakers en aanstormend talent. Zij krijgen via Nederland Nul de mogelijkheid om een breed publiek te bereiken. De programma’s worden zowel op internet als op televisie uitgezonden.

Veranderingen medialandschap
Nederland Nul is opgericht vanuit de overtuiging dat gevestigde mediabedrijven aan de vooravond staan van ingrijpende veranderingen. Het produceren en verspreiden van programma’s is namelijk niet langer voorbehouden aan bestaande omroepen. Nederland Nul koestert de overtuiging dat iedereen tegenwoordig televisie kan maken met behulp van bijvoorbeeld het internet. De nieuwe zender wil deze beweging stimuleren.

Beelden vrij beschikbaar
De komende maanden wordt een volwaardig platform ingericht, waar professionele programmamakers en aanstormend talent terecht kunnen voor het aanbieden van hun materiaal. Nederland Nul draagt hierbij zorg voor de technische faciliteiten en de toestroom van kijkers. Alle beelden zijn vervolgens vrij beschikbaar, omdat Nederland Nul gelooft in rechtenvrije distributie als model voor de toekomst.

Initiatiefnemers
Nederland Nul is de voorbode van een ander medialandschap. Een bestel waarin het niet meer uitmaakt of programma’s via de televisie, de computer of mobiele telefoon worden bekeken. Een situatie waarin iedereen bovendien programmamaker kan zijn. De oprichters van Nederland Nul zijn John T. Knieriem van het Rotterdamse internetbureau Intermax, Vincent Luyendijk van IN10 Communicatie en Sander Versluys van het gelijknamige crossmedia productiebureau.